Sziasztok!

Nálunk éppen esőre áll az idő, szemerkélt is kicsit az imént. Ilyen napokon (is) kimondottan ajánlom vendégházunkat látogatóinknak, bár tudom, sokan úgy élik meg, hogy milyen kár, és hogy esőben nem lehet csinálni semmit.
És pont ez  a lényeg! Miért kell mindig csinálni valamit, pl. egy hosszú ledolgozott munkahét után? Néha egészen fantasztikus dolog csinálni a SEMMIT .
Én természetesen szeretem az esőt, mivel kertem van, megy gyümölcsfáim, és a legelő is szereti a vizet. Ez akkor lenne még jobb, ha irányíthatnám, hogy mikor essen.


Természetesen akadnának olyanok bőven, akiknek nem tetszene, hogy akkor essen, amikor én akarom... de az nem érdekel. Elvégre is én fontosabb vagyok, mint ők, mert belőlem csak egy van. Mások többen vannak, így kevésbé fontosak. :)

Szóval néha jó nem csinálni semmit, csak ülni kint a tornácon... a nagymama lócáján, ha hűvösebb van, be lehet takarózni, és csak nézni, ahogy esik. Közben kortyolgatni egy forró teát vagy kávét és elücsörögni... 1-2 órát. Az élvezetet lehet fokozni például egy jó könyvel... de még jobb, ha van társaságunk, akivel beszélgethetünk. Úgy értem, igazi személlyel valós beszélgetést folytatni "offlájn". A lényeg, hogy néha szakadjunk már le az internet és fészbuk virtuális kamu-valóságáról. Az igazi minőségi beszélgetésnek párja nincs, nyilván ezt nem pótolhatja semmilyen közösségi portál pár szavas csetelése.


Jók ezek az oldalak, ha helyén kezeljük, csak ne legyünk függők, ne legyünk a rabszolgái.
Honnét tudjuk, hogy függő vagyunk-e? Például ki lehet jönni hozzánk a tanyára, és eltölteni 1-2 napot offline. Vajon le tudjuk tenni okos eszközeinket pihenés közben, vagy számunkra a pihenés egyet jelent a facebook-on lógással, és ismerősein kamu megosztásait bújni és kommentelni: "-gratulálok, tök szuper, egészségedre, jó étvágyat, de jó neked, lájk jelek..." -és hasonló "tartalmas beszélgetésekkel".

Talán lehetne az egyik jeligém: Letűnt Idők Vendégház = Digitális Diéta... persze tudom, ezt kikényszeríteni nem lehet, mert könnyen elképzelhető, hogy nem lennének vendégeim, bezárhatnám a boltot. :)
Inkább csak bátorítom vendégeimet, jöjjenek ki ide vidékre, szívjanak egy kis friss levegőt, simogassanak állatokat, kertészkedhetnek, tábortűz, csillagok bámulása... és hasonlók.


 A Letűnt Idők Vendégház örömmel várja vendégeit!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések