Amikor elmegy az áram


Ez a fenti kép kimondottan hatásvadász, csak hogy érzékeltessem a súlyát a témának, amiről most említést teszek.
Egyfajta poszt-apokaliptikus hangulatot áraszt az alkotás, ami talán pontosan tükrözné az életérzésünket, ha egyik napról a másikra megszűnne az áramszolgáltatás, főleg váratlanul, bejelentés nélkül. Egy ilyet simán tud produkálni például egy durva Napkitörés, ami elektromágneses hullámot generál ( EMP), sőt ennél erősebb és irányítható fegyvereket is készítettek már ezen az elven. Lényege, hogy élő szervezetben (ember, állat, növényzet ) ne tegyen kárt, sőt épületekben sem, és szinte nincs tapasztalható hatása...csak elmegy az áram ... ja és még az elektromos készülékek is károsodnak, vagy végérvényesen tönkre mennek.
Nos, gondoljuk csak végig, hogyan élnénk meg hétköznapjainkat villany nélkül, hogy boldogulnánk a már régen megszokott technikai vívmányok hiányában?


Nem lenne világítás, a csapból sem folyna víz, a WC-t sem tudnánk használni, mivel a kiépített csatornarendszer is átemelő, meg minden fajta szivattyúk sokaságával dolgozik. Sem fűtés, főzés, telefon, internet, telekommunikáció, közlekedés, áruszállítás, ebből kifolyólag az élelmiszer hamar elfogyna az üzletekből ... a sor majdnem végtelen, mint egy rossz filmben. Talán túlzásnak tűnhet, de mindenképp elgondolkodtató.
Van egy barátom, nagy városban él a 8. emeleten. Tőle is megkérdeztem mit tenne áram nélkül. Nem igazán tudott mit mondani, az emberek nem nagyon gondolkodnak ezen, csak természetesnek veszik a jót és a kényelmet.
Nem vagyok Világ Vége váró, és nem gyűjtök  konzerveket egy titkos pincében, de ahogy Oliver Cromwell mondta: "Bízzál Istenben, de tartsd szárazon a puskaport. "-én az előbbit könnyebbnek találom, de hogy hogyan tudom a puskaport szárazon tartani, az kérdés számomra is.
Lehetetlen mindenféle várható apokaliptikus eseményre felkészülni (háború, éhínség, meteor becsapódás, szuper viharok, földrengés... ). Lehetőségeimhez képest az én részemet megtettem, létrehoztam egy "túlélő farmot" :).


Nálunk tanyán fel sem tűnik, ha elmegy az áram, akár ha hosszabb ideig is kimarad, túléljük.Van vizünk a kerekes kútból, világítás petróleum lámpával, főzés-fűtési lehetőség az ültetett kis erdőből. Van konyhakertünk, többféle állat amiből vághatunk, tojás, gyümölcs ...stb.

Mindenkit szeretettel várunk "túlélő" vendégházunkban.
Honlapunkon többet tudhattok meg rólunk :http://letuntidok.hu/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések